Buscar Pis

Vens a Colònia i vols saber com està l’allotjament? Mou-te amb temps!

 A Colònia no acostuma a ser senzill, ni barat, però no siguem pessimistes i mirem diferents opcions: Compartir habitació, buscar pis o mini pis, potser residències… Com tot a la vida dependrà una mica de gustos i pressupost de cadascú, així que comencem amb els consells:

Primer de tot cal familiaritzar-se amb 3 conceptes:

  • Kaltmiete o lloguer fred: Renta mensual pel pis o habitació sense incloure les despeses
  • Warmmiete o lloguer calent: Pagament pel pis o habitació que normalment inclou les despeses addicionals de recollida d’escombraries, despeses d’escala… i en algunes ocasions aigua i calefacció.
  • Nebenkosten: Son aquestes les despeses addicionals (Kaltmiete+Nebenkosten=Warmmiete)

Aquí us deixem un link de la web berlunes.com on tenen un llistat d’abreviatures que segurament us seran útils. A vegades els anuncis semblen jeroglífics 😉

Seguidament hem de tenir en compte que el preu tant per llogar com per comprar el marca el número de metres quadrats (Quadratmeter – qm.) que varia segons la zona. A vegades en els àtics amb sostres inclinats, la part en que l’altura està per sota els dos metres només compta el 50% i per tant pot resultar més espaiós del que t’imaginaves.

En tercer lloc compteu que a Alemanya es compte el número d’habitacions, incloent el menjador. Per exemple: Un pis de 2 habitacions seria un menjador  i una habitació, o en els casos de pis compartit sol passar que el menjador es lloga com una habitació més, eliminant aquesta part comuna de l’apartament.

Els habitatges poden ser moblats, parcialment moblats o sense mobles. Aquests  darrers son la majoria i més barats però, ULL! Quan ens diuen sense moblar vol dir completament buits. Ni llums, ni cortines, ni mobles de la cuina! Així que haureu de tenir en compte amb les despeses inicials que no només suposa que s’hagin d’instal·lar els llums sinó que caldrà posar des dels electrodomèstics fins a la pica o els fogons.

Cal tenir també en compte que molts pisos no tenen ascensor o no és possible tenir-hi rentadora. I només alguns disposen un espai comunitari per posar o compartir rentadora als baixos de l’edifici. (L’altra possibilitat és fer la bugada als Waschsalons on trobareu un munt de rentadores que funcionen amb monedes).

Finalment dir que cal anar molt amb compte amb els fraus i estafes que corren per la xarxa a l’hora de llogar pis. Mai avanceu diners abans de veure els pisos i dubteu de les gangues!

Podeu llegir una experiència de l’Anna,  una sòcia del centre que ens explica les seves peripècies en una recerca típica de pis a Colònia.

I… uns quants links que us poden servir d’ajuda:

Deixa un comentari