Burocràcia i d’altres

2. ELStAM –Targeta Electrònica d’Impostos

 A partir de gener de 2013 aquesta targeta substituirà definitivament l’antiga targeta d’impostos, encara que en el sector públic aquest sistema ja funciona des de finals de 2010.                                                                                                                               Es tracta d’un full emès electrònicament per l’oficina d’Hisendadel districte corresponent al del domicili privat de la persona empleada. 

Els canvis que es produeixen -matrimoni, naixement de fills, sortida o entrada dins d’una de les religions reconegudes per l’estat, canvi de domicili- s’han de comunicar a les respectives oficines municipals de districte. Aquestes tenen l’obligació de passar tota la informació al Bundeszentralamt für Steuer (Oficina Federal d’Impostos), on quedaran registrades i centralitzades. Posteriorment són les diferents oficines d’Hisenda de les respectives ciutats les que reben o tenen accés a tota aquesta informació.

La finalitat d’aquest nou procediment és reduir la burocràcia i descarregar als funcionaris d’Hisenda. Aquests tenen accés directe i sempre que els calgui a les dades laborals de cada ciutadà, de tal manera que en qualsevol moment pot haver-hi una revisió o inspecció fiscal.

1. Die Lohsteuerkarte / La targeta d’impostos

Abans qualsevol persona que volia treballar a Alemanya havia de tenir la targeta d’impostos. Aquesta targeta que es va introduir l’any 1925 va ser canviada per un altre sistema l’any 2010, encara que encara té vigència fins a finals de 2012.                                                           Posteriorment serà substituïda per un procés electrònic dins d’un banc de dades centralitzat a les diferents oficines d’Hisenda. Aquest nou sistema porta el nom deELStAm(Elektronische Lohnsteuerabzugsmerkmale). La competència de la targeta d’impostos la tenia el municipi on el treballador estava empadronat. Amb el nou sistema aquesta competència passa a l’oficina d’Hisenda corresponent al lloc o barri de residència.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s