Canvis a la secretaria d’Afers Exteriors i de la UE

Des del Centre Català de Colònia volem compartir dues cartes que ens han arribat aquests dies, arrel dels canvis de govern. Volem agraïr també la feina de tot l’equip de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, que ens ha donat sempre suport des de Catalunya.

Paraules de comiat del fins ara secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana:

Benvolguda, benvolgut,

Us escric aquesta breu missiva per comunicar-vos que la setmana passada vaig cessar com a secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea. Fa dos mesos vaig convenir amb el president Artur Mas aquesta decisió que ara us comunico després d’haver-hi reflexionat llargament.

Han estat tres anys vibrants i intensos plens de bons records, però també de moments més agres, inherent i propi a la situació política que viu Catalunya. En aquests darrers anys hem estat capaços de fer un salt qualitatiu important en l’acció exterior d’aquest govern, també i potser de manera especial en el seu vessant estratègic, envers les comunitats catalanes de l’exterior.

Vull agrair-vos mitjançant aquest breu missatge la vostra tasca i col·laboració tant amb el país com amb el seu Govern. En tot moment, quan així ha estat requerit, he percebut les comunitats catalanes a l’exterior al costat del poble i les institucions a Catalunya. Han estat anys d’un creixement espectacular de la mobilització i dinamització dels catalans i catalanes a l’exterior fet que ha comportat estrènyer la distància entre vosaltres i el país. S’ha fet molt bona feina en un context especialment dur en allò que es refereix a les possibilitats financeres del Govern. No voldria deixar de fer referència i agrair-vos, també, la paciència i comprensió que heu mostrat amb la Secretaria a l’hora d’entomar aquestes dificultats. A aquest respecte, només puc assegurar-vos que la Secretaria ha fet tot el que estava a les seves mans.

Com ja coneixeu, en Raül Romeva va prendre possessió com a Conseller d’Afers Exteriors, una decisió que em fa enormement feliç. En primer lloc, per la seva experiència i trajectòria polítiques, però sobretot per la seva capacitat i posicionament polítics. Amb ell tindrem un Conseller fort que ajudarà de forma decisiva a continuar avançant en el mandat que els ciutadans, també els catalans a l’exterior, varen conformar el proppassat 27 de setembre.

Per totes aquestes raons, us reitero l’agraïment i us demano que li proporcioneu tot el suport i la col·laboració com jo l’he tingut de tots vosaltres en aquests darrers anys.

Amb afecte,

Roger Albinyana i Saigí
Secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea

*********

Carta de presentació a les comunitats catalanes de l’exterior del nou conseller d’Afers Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals del Govern de Catalunya, Hble. Sr. Raül Romeva:

Carta Raul Romeva

A tots dos moltes gràcies i bona feina!

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en informació general. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s