09.06.2013: “Rursee II:Senfcremsuppe i ginesta”

Monschauer Senfcremesuppe és el que hem descobert en aquesta sortida i, que sens dubte, penso que reflecteix bastant bé dues característiques del país que ens acull: l’afició a les paraules llargues i l’entusiasme per la mostassa.

crema de mostassa i ginestaLa Monschauer Senfcremesuppe és una sopa cremosa elaborada amb la famosa mostassa de Monschau i nata. Evidentment, conté més ingredients però els desconeixo. Si em pregunteu si em va agradar, us diré que amb un parell de cullerades en vaig tenir prou. D’altres, en canvi, van deixar el plat ben escurat.

 www.kochbar.de

El camí que vam enfilar perfila l’estany des de Schwammenauel fins a Rurberg i a vegades és tan estret que havíem d’anar l’un rere l’altre. Protegits pels arbres vam ignorar el plugim i el groc la ginesta ens va acompanyar molta estona.

Mentre, sobre el pantà els esportistes del rem o de la vela com els pescadors també gaudien del diumenge.

L’última tercera part del trajecte, abans d’arribar a Rurberg, enfilàrem un altre camí bastant més ample amb gent que passejava amb el paraigües obert: el plugim va esdevenir un bon xàfec.

Encara teníem una hora ben bona per embarcar al vaixell que ens portaria a Schwammenauel i vam decidir fer un mos. En un restaurant de l’embarcador vam tenir la sort de trobar-hi una taula des d’on gaudir del paisatge i de la Monschauer Senfcremesuppe.

Sense novetats en el viatge de retorn a bord de l’Stella Maris!

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09.06.2013 “Rursee II: Senfcremsuppe und Ginster ”

Monschauer Senfcremesuppe ist, was wir in diesem Ausflug endeckt haben und ohne Zweifel bezeichnet es, nach meine Meinung, zwei Eigeschaften dieses Landes: Die Zuneigung zu den langen Wörter und die Begeisterung für den Senf.

Die Monschauer Senfcremesuppe ist eine cremige Suppe – gekocht mit dem berühmten Senf von Monschau und Sahne. Offensichtlich besteht sie auch aus anderen Zutaten, aber ich kenne sie nicht. Wenn ihr mich fragt, ob sie schmeckt, werde ich euch sagen, dass ich mit zwei Esslöffel genug hatte. Aber Anderen haben sie genossen.

Rursee vaixellDer Weg, der von Schwammenauel bis Rurberg läuft, ist manchmal so eng, dass wir im Gänsemarsch gehen mußten. Die Bäume schützten uns vorm Nieselregen und die gelbe Farbe des Ginsters begleitete uns eine lange Strecke.

Auf dem See trieben die Rudderer und Segler Sport. Auch die Angler genossen den Sonntag.

Der letzte Teil der Strecke bis Rurberg war ein breite Weg mit vielen Leuten, die mit Regenschirmmen spazieren gingen: aus dem Nieselregen war ein Schauer geworden.

Wir mußten noch eine gute Stunde warten bis zur Abfahrt des Schiffes nach  Schwammenauel zurück. Wir entschieden etwas zu essen. In einem kleinem Restaurant hatten wir das Glück einen freienTisch zu finden und von dort konnten wir die Landschaft und die Monschauer Senfcremesuppe geniessen.

Auf dem Rückweg gab es keine Neuigkeiten auf der Stella Maris!

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