El Centre Cultural Català de Colònia amb La Marató de TV3

Tal i com molt bé s’explica en la pàgina web de La Marató, el trasplantament d’òrgans i teixits consisteix en la substitució d’un òrgan o teixit en mal estat per un de sa, procedent normalment d’un donant difunt. Per als pacients que esperen un òrgan, el trasplantament és l’única possibilitat de continuar amb vida o de millorar-ne substancialment la qualitat. Es calcula que una persona trasplantada guanya 10 anys de vida, per terme mitjà; tot i que l’esperança de vida depèn molt de l’òrgan trasplantat i de l’estat de cada pacient.
També es poden trasplantar teixits i cèl•lules, i les teràpies avançades inclouen la teràpia cel•lular, teràpia gènica i enginyeria de teixits.

Cada cop es fan més trasplantaments, però, també, cada any augmenta la llista d’espera perquè hi ha més malalts que necessiten un òrgan sa. Els pacients infantils també formen part de les llistes d’espera.

Avui dia a Catalunya hi ha unes 1.300 persones que esperen un òrgan. No tots els pacients en llista d’espera el podran rebre; per això, un 10% dels malalts moriran abans de rebre’l.

El 1999, TV3 ja va dedicar La Marató al trasplantament d’òrgans. En aquesta edició s’amplia amb el trasplantament i la regeneració de teixits, ja que, al cap de 12 anys, l’evolució en la recerca en cèl•lules mare i en medicina regenerativa de teixits demostra la necessitat d’aprofundir en aquest àmbit.

Que els pacients trasplantats deixin de ser malalts crònics amb una esperança de vida limitada, i puguin convertir-se en persones amb una vida plena, depèn de la investigació; però també de tu. Per això, el 18 de desembre La Marató de TV3 estarà dedicada, en el seu 20è aniversari, a la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits.

El Centre català de Colònia i la Penya Blaugrana de Colònia s’han sumat a la campanya de suport per això, des de la distància, des d’Alemanya us recordem:

El proper 18 de desembre…
TRUCA AL 905 11 50 50 I PARTICIPA

1999 stand die Organtransplantation im Mittelpunkt von La Marató, dem Spendenmarathon des katalanischen Fernsehsenders TV3. Seit dem sind 12 Jahre vergangen und die Fortschritte in der Forschung mit Stammzellen und in der regenerativen Medizin haben uns gezeigt, wie wichtig dieses Gebiet ist. Deshalb greift La Marató dieses Thema wieder auf, wobei es diesmal zusätzlich um die Transplantation und Regeneration von Gewebe geht.

Ob die Patienten mit Transplantationen ihre chronische Krankheit und damit verbundene geringe Lebenserwartung überwinden, und ein erfülltes Leben führen können, hängt von der Forschung ab. Aber auch Sie können etwas dafür tun, denn die 20. Ausgabe von La Marató de TV3 ist der Regeneration und Transplantation von Organen und Gewebe gewidmet.

Das Katalanische Kulturzentrum Köln und der Kölsche FC Barcelona Fanclub haben sich der Kampagne zur Unterstützung der Forschung angeschlossen. Deswegen erinnern wir Sie aus Deutschland daran:

WÄHLEN SIE AM 18. DEZEMBER DIE 905 11 50 50 … UND HELFEN SIE MIT

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en miscel·lània, socis i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s